Martine van Zwieten (1951)

 

 

Zolang ik me kan herinneren ben ik met vormgeving bezig. Als kind al vond ik het heerlijk om mijn kamer steeds opnieuw te “restylen”, hutten en tenten te bouwen en in te richten met aparte kleuren en vormen. Later, als leerkracht, ging mijn sterke voorkeur uit naar de creatieve vakken.

Als docent handvaardigheid en tekenen heb ik mijn creativiteit kunnen overdragen op leerlingen. Dit heeft mijn eigen ontwikkeling verdiept en verrijkt. Er kwam een moment dat ik mij erg graag zelf verder wilde ontwikkelen op creatief gebied.

Naast het lesgeven ben ik opleidingen gaan volgen, om te beginnen met de Grafische School in Eindhoven. Een opleiding waar ik tot op de dag van vandaag nog veel plezier aan beleef. Ik ben nog steeds met veel enthousiasme actief in de ontwerpsfeer. De computer is daarbij onmisbaar.

Na het behalen van de onderwijsakte LO handvaardigheid en het volgen van LO tekenen was ik zeer regelmatig te vinden in creativiteitscentra waar ik ten slotte mijn liefde voor klei echt heb leren ontdekken.

De beeldhouwopleiding Amiel volgde en behalve dat mijn kennis omtrent driedimensionaal werken groter werd heb ik daar ook veel geleerd over het materiaal brons en het gieten van bronzen beelden. De opleiding keramische vormgevingSBB Gouda heeft mij nog weer verder gebracht op het gebied van keramiek.

Mijn keramische objecten gaan vooral over kleur en vorm, een eeuwige zoektocht naar gewaagde nuances, het spelen met tinten, transparant, dekkend, overvloeiend. Inspiratie haal ik uit de natuur, uit mensen en uit mijn dagelijkse omgeving.

Nog niet zolang geleden ben ik weer begonnen met schilderen. Voornamelijk met acryl en altijd op doek. Ook hier zijn vorm en kleur in abstracte uitwerking te zien. Enkele werken kunt u ook op deze website vinden.

U bent welkom in mijn atelier in Elst.